Runebergin torttu M✅, G✅, valkoista sokeria ja jauhoja❌

Kun tekee mieli välipalaa, mutta haluaisi herkutella, niin voi pyöräyttää Runebergin päivän kunniaksi himpun verran ravitsevampia torttuja 😋 Olen sitä mieltä, että järkevä herkuttelu voi olla vaikka jokapäiväistä, jos hieman kiinnittää huomiota herkkujen laatuun ja määrään. Ruoan kuuluu olla energian lisäksi sekä ilon että mielihyvän lähde.

Jauhoina vehnän sijaan mantelia ja kauraa, hillo keitelty marjoista ja chiansiemenistä 🧁 Tästä ravintorikkaammasta tortusta saat kauran liukoista, hyvää tekevää kuitua sekä mantelijauhoista ja hasselpähkinöistä pehmeitä rasvoja ilman valkoista sokeria.

Terveellisemmät Runebergintortut 8 kpl (Gluteeniton ja maidoton)

  • 2 kananmunaa
  • 1 dl ruoko- tai intiaanisokeria
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 1 dl hasselpähkinä- tai mantelirouhetta
  • 1,5 dl mantelijauhoa
  • 1,5 kaurajauhoa
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • torttujen kostutukseen väkevää vadelmamehua
  • 0,5 dl kookosmannaa kuorrutukseen

Hillo:

  • 2 rkl chiansiemeniä
  • 150 g vadelmia tai punaherukoita
  • steviatippoja tai siirappia makeutukseen
  1. Vaahdota kananmunat ja sokeri.
  2. Lisää joukkoon yhdistetyt kuivat aineet koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi öljy.
  3. Kaada taikina muffinsivuokiin ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 15-20 min.
  4. Tee tällä välin hillo. Kuumenna vadelmia kattilassa niin, että suurin osa nesteestä haihtuu ja marjat soseentuvat. Lisää lopuksi 2 rkl chiansiemeniä sekä makeutusta ja anna jäähtyä.
  5. Kostuta jäähtyneet tortut vadelmamehussa (saa upottaa mehuun ihan kunnolla). Lusikoi tortun päälle hieman sulatettua kookosmannaa sekä chiahilloa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *